در ماتريس، کاربريهاي قابل اعطاء به اماکن تاريخي فرهنگي که با توجه به قابليت احياپذيري انواع اماکن تاريخي و فرهنگي و با بررسي تنوع ممکن در ارايه کاربريهاي جديد شناسايي شده عوامل محيطي، فاکتورهاي اقتصادي و شرايط ويژه هر بنا در نظر گرفته نشده و بررسي آنها وابسته به بررسيهاي گستردهتر کارشناسي خواهد بود.
به عبارتي بهرهبرداران و سرمايهگذاران اين امکان را خواهند داشت تا با بهرهگيري از اين ماتريس، فهرست کوتاهي از کاربريهاي قابل انطباق بر بناي در اختيار خود را بدست آورند و پس از درخواست کارشناسياز اين فهرست کوتاه به کابري مورد نظر دست پيدا کنند.
ماتريس کاربريهاي قابل اعطا به اماکن تاريخي فرهنگي شامل خانهها، کاروانسراهاي درون شهري، کاروانسراهاي برونشهري، حمامها، يخچالها، آب انبارها، کوشک و باغ، آسياب، تيمچه، راسته بازارها، قلعه، کارخانهها و کارگاههاي تاريخي و مدارس است.
اين نکته ضروري است که در تقسيم بندي ياد شده تمامي بناهاي آئيني (مسجد حسينيه، تکيه، خانقاه، نيايشگاه اقليتهاي ديني و .... ) به دليل پيچيدگيهاي قانوني و عرفي حذف شدهاند.از طرفي اين قبيل بناها بنا بر اساس تعريف سند احيا و بهرهبرداري نميتوانند در معرض تغيير کاربري قرار گيرند.
کاربريهاي اين ماتريس شامل کاربري هاي تجاري ( 22 فعاليت )، آموزشي ( 7 فعاليت )، خدماتي و اداري ( 18 فعاليت)، تفريحي و ورزشي( 12 فعاليت)، پذيرايي( 8 فعاليت )، اقامتي( 13 فعاليت )، فرهنگي و هنري ( 14 فعاليت )، بهداشتي و درماني( 20 فعاليت )، آئيني ( 8 فعاليت )، مسکوني( 3 فعاليت )، پژوهشي و علمي ( 1 فعاليت ) و کارگاهي و صنعتي ( 3 فعاليت ) است./118
انتهای پیام/